Contact onderhouden met een virtuele assistent

Laatste update: 26/02/2021

We krijgen regelmatig vragen over hoe samenwerking met een virtuele assistent in de praktijk werkt. Onze uitgangspunten zijn optimale communicatie en een goed overzicht door middel van een online projectomgeving.

Geschreven door Steven Verwaard

De opdrachtgever bepaalt welke werkzaamheden uitbesteed worden. De virtuele assistent adviseert in overleg met de opdrachtgever op welke wijze de samenwerking het beste vormgegeven kan worden. Belangrijk is dat de werkzaamheden snel en effectief worden uitgevoerd.

In het begin van de samenwerking wordt regelmatig contact gezocht. De opdrachtgever en de virtuele assistent moeten elkaar beter leren kennen. De virtuele assistent wil natuurlijk goed op de hoogte zijn van de organisatie van de opdrachtgever.

Na verloop van tijd zal de mate van contact afhangen van de werkzaamheden. Routinematige klussen betekent weinig overleg en maximaal tijd besparen voor de opdrachtgever. Een virtuele assistent kan natuurlijk indien nodig op bezoek gaan bij de opdrachtgever.

De virtuele assistent maakt natuurlijk gebruik van telefoon en e-mail, maar ook Skype, sms, WhatsApp etc. behoren tot de mogelijkheden. De opdrachtgever en de virtuele assistent zien elkaar weinig. Daarom is het handig om de gewenste wijze van communicatie regelmatig met elkaar door te nemen.

Vooral als samenwerken op afstand een nieuwe werkvorm betreft voor de opdrachtgever. Misschien werkt contact via telefoon het beste voor de ene opdrachtgever, maar een ander wenst voornamelijk contact via e-mail. Optimaal contact betekent dat de wederzijdse verwachtingen niet uit elkaar gaan lopen.

Een virtuele assistent van Beter de baas maakt gebruik van een beveiligd online projectmanagementsysteem. Gemaakte afspraken worden direct verwerkt in concrete milestones en taken, zodat de opdrachtgever en de virtuele assistent altijd de laatste stand van zaken inzichtelijk hebben.

De gegevens in de online omgeving zijn alleen voor de opdrachtgever en de virtuele assistent toegankelijk. Eventueel is het mogelijk om andere personen binnen de organisatie van de opdrachtgever toegang te verlenen tot de online projectomgeving. Daardoor ontstaat een team dat aan gezamenlijke opdrachten kan werken.

Alle opmerkingen, discussies en documenten van de betrokkenen worden gestructureerd geplaatst bij de bijbehorende milestone of taak. Ook de gewerkte uren worden direct aan een taak gekoppeld door de virtuele assistent.

Slim samenwerken op afstand kan betekenen dat de opdrachtgever beter op de hoogte is van de werkzaamheden van de virtuele assistent dan van een medewerker in een kamer verderop!

Wil je nog veel meer weten over succesvol samenwerken met een virtuele assistent?

Alle handvatten die je vandaag nodig hebt, staan in het ebook “Samenwerken beter de baas” dat ik voor je geschreven heb:

Dit artikel is geschreven door Steven Verwaard

Met BETER DE BAAS is hij op een missie:
Het veranderen van de manier van ondernemen, alles kan simpeler en sneller, waardoor vrijheid in leven en werk bereikt wordt

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Baas over je tijd

Zorg dat je als ondernemer nooit spijt hoeft te krijgen

De meesten komen er vroeg of laat achter dat ze 1000-en uren hebben weggegooid. Tijd die ze nooit meer terugkrijgen.

Beantwoord nu 16 meerkeuzevragen en verdien tot wel 16 uur per week terug. Dat zijn voldoende uren om je dromen tot leven te laten komen …

Heb je nog een paar seconden? Vast wel als ik je vertel dat het je zo een werkweek aan uitzoekwerk kan besparen

Ontvang gratis de online tools die wij in 2021 dagelijks gebruiken om succesvol te ondernemen.Vul je persoonlijke e-mailadres hieronder in en ontvang direct toegang:

We gebruiken cookies om je een optimale ervaring op onze website te geven. Als je doorgaat op deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.