Onze 6 aandachtspunten bij uitbesteden

Laatste update: 26/02/2021

Uitbesteden is de sleutel tot succes. Mooie woorden die je vast niet nieuw in de oren klinken. Maar waarom zou je werkzaamheden uitbesteden?

Geschreven door Steven Verwaard

Want …

het is toch veel effectiever als je zelf het complete overzicht hebt? Het scheelt het controleren van het werk van anderen. En je weet zeker dat alle deadlines worden gehaald.

Totdat …

er niet voldoende tijd meer beschikbaar is om de hele actielijst zelf uit te voeren. Je hikt ertegenaan. De kwaliteit van je opgeleverde werk gaat achteruit. En de berg werk wordt maar groter en groter. Ondertussen zie je ook dat je zakelijke kansen onbenut laat omdat je er geen tijd voor hebt. Je werkt hard, maar in je omzetcijfers zie je dat niet voldoende terug.

Er rest niets anders dan werkzaamheden te delegeren. Maar waar moet je op letten bij het delegeren van je werkzaamheden?

Bij Beter de baas gaan we uit van 6 basisprincipes:

Uitbesteden is groeien

Meer werkzaamheden dan je denkt hoeven niet te worden uitgevoerd. Als het niets oplevert hoeven ze ook niet gedelegeerd te worden. Dus bepaal eerst welke werkzaamheden gedelegeerd moet worden, want volgens het Pareto-principe levert 20% van je tijd 80% van je omzet op.

Uitbesteden is realiseren

Je moet overtuigd zijn dat delegeren zorgt voor focus in je werk. Jij doet de werkzaamheden die je leuk vindt, waardoor je productiviteit stijgt. Bouw ondertussen aan een team van mensen die je verwacht in de komende jaren nodig te hebben. Zodat ze direct inzetbaar zijn op het moment dat jij werkzaamheden wilt delegeren.

Uitbesteden is loslaten

Na het delegeren mag je erop vertrouwen dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Op welke wijze voor je aan de slag wordt gegaan maakt niet uit. Jij stuurt alleen op het eindresultaat. Vertrouw erop dat alle benodigde tussenstappen op een slimme wijze worden gedaan.Laat werkzaamheden beter doen dan als je het zelf zou doen. Daardoor kun je sturen op het eindresultaat in plaats van je druk te moeten maken over alle benodigde tussenstappen. Dat kost alleen maar extra tijd die je juist wilt besparen.

Uitbesteden is concretiseren

Zorg dat je precies weet wat je opgeleverd wilt zien. Anders wordt werk opgeleverd waar je teleurgesteld over bent, terwijl dat eenvoudig te voorkomen was. Dat betekent dat je aangeeft wat je opgeleverd wilt zien. In welke vorm dat moet gebeuren. En voor welk moment dat moet gebeuren.

Uitbesteden is samenwerken

Besteed je werk uit aan een of meerdere personen die over de kennis en vaardigheden beschikken om de werkzaamheden in de gewenste tijd tegen de hoogste kwaliteit uit te voeren. Zorg dat je alle benodigde materialen en bronnen van tevoren beschikbaar voor ze hebt gemaakt.En zorg tevens dat ze het hele project voor je overzien, zodat je zelf aan het managen van het project zo min mogelijk tijd kwijt bent. Houd elkaar scherp op punten waar verbetering mogelijk is en geef complimenten daar waar je tevreden bent.

Uitbesteden is weten

Maak gebruik van een online projectmanagementomgeving. Realtime kun je de vorderingen bijhouden en waar nodig bijsturen. Alle taken en deadlines staan overzichtelijk in een kalender vermeld. Voor elke projectmedewerker zijn de taken en verantwoordelijkheden weergegeven, zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan.Problemen binnen de voortgang komen als vanzelf naar boven. Nieuwe ideeën of aandachtspunten worden toegevoegd, zodat alle projectmedewerkers daar op hun eigen tijd verdere invulling aan kunnen geven.

Of je professional nu tegenover je zit in dezelfde ruimte of aan de andere kant van het land werkzaam is.

Uitbesteden van alle werkzaamheden die niet tot de core business behoren is voor iedere ondernemer binnen handbereik.

Hoe je dat precies doet?

Lees het in het gratis ebook “Samenwerken beter de baas” dat ik speciaal voor jou geschreven heb:

Dit artikel is geschreven door Steven Verwaard

Met BETER DE BAAS is hij op een missie:
Het veranderen van de manier van ondernemen, alles kan simpeler en sneller, waardoor vrijheid in leven en werk bereikt wordt

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Baas over je tijd

Zorg dat je als ondernemer nooit spijt hoeft te krijgen

De meesten komen er vroeg of laat achter dat ze 1000-en uren hebben weggegooid. Tijd die ze nooit meer terugkrijgen.

Beantwoord nu 16 meerkeuzevragen en verdien tot wel 16 uur per week terug. Dat zijn voldoende uren om je dromen tot leven te laten komen …

Heb je nog een paar seconden? Vast wel als ik je vertel dat het je zo een werkweek aan uitzoekwerk kan besparen

Ontvang gratis de online tools die wij in 2021 dagelijks gebruiken om succesvol te ondernemen.Vul je persoonlijke e-mailadres hieronder in en ontvang direct toegang:

We gebruiken cookies om je een optimale ervaring op onze website te geven. Als je doorgaat op deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.